Genomineerden Prinsjesfotoprijs 2020



De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, reikt vrijdag 11 september in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer de Prinsjesfotoprijs 2020 uit. Een jury onder leiding van fotograaf Bert Verhoeff heeft vijf foto's genomineerd voor de prijs, die jaarlijks in het kader van het Prinsjesfestival wordt uitgereikt aan de beste politieke foto van het parlementaire jaar.

Dit jaar heeft de jury foto's genomineerd van fotografen David van Dam (Ank Bijleveld), Dirk Hol (Bruno Bruins), Bart Maat (Ferd Grapperhaus), Phil Nijhuis (Jaap van Dissel en Irma Sluis) en Sem van der Wal (Mark Rutte).

De Prinsjesfotoprijs wordt dit jaar voor de zevende achtereenvolgende maal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival dat elk jaar rondom Prinsjesdag met een groot aantal activiteiten in Den Haag wordt gehouden en waar elk jaar een provincie gastheer is, in 2020 de provincie Noord-Holland.

Vanwege de coronamaatregelen bevat het Prinsjesfestival dit jaar minder evenementen dan gebruikelijk.

De Eerste Kamer maakt de Prinsjesfotoprijs mede mogelijk. De prijs wordt elk jaar uitgereikt in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.


Deel dit item: