Voorzitter Eerste Kamer spreekt met Duitse collegaOp vrijdag 9 oktober 2020 heeft de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, een gesprek gevoerd met de Voorzitter van de Duitse Bundesrat, Dietmar Woidke. De Duitse Bundesrat kan gezien worden als het Duitse equivalent van de Eerste Kamer. Het gesprek tussen beide Voorzitters vond op digitale wijze plaats en werd georganiseerd ter vervanging van het bezoek dat de Voorzitter van de Bundesrat jaarlijks aan Nederland brengt. Dat bezoek kon dit jaar geen doorgang vinden in verband met de coronapandemie.

Voorzitter Eerste Kamer spreekt met Duitse collega
Grotere versie foto

Tijdens het gesprek kwamen diverse onderwerpen aan bod. Er werd gesproken over het functioneren van beide parlementen in coronatijd, waarbij ervaringen uit beide landen werden uitgewisseld. Ook de binnenlandse politieke situatie in beide landen kwam aan bod: zowel in Nederland als in Duitsland staan volgend jaar nationale verkiezingen gepland. Tenslotte werd gesproken over verschillende Europese onderwerpen, met name in het kader van het EU-voorzitterschap dat Duitsland op dit moment draagt.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Voorzitter Eerste Kamer spreekt met Duitse collega
Afbeelding 1 - Voorzitter Eerste Kamer spreekt met Duitse collega