Virtueel evenement voor basisschoolleerlingen Derde KamerOp 28 mei kwamen groep 8a en 8b van basisschool het Mozaïek uit Arnhem en groep 7/8 van de Petrus Datheenschool uit Rotterdam virtueel op bezoek op het Binnenhof. Zij waren de prijswinnaars van de debatwedstrijd die onderdeel is van het lespakket van de Derde Kamer.

Grotere versie foto

Normaal gesproken zouden de basisschoolleerlingen de strijd met elkaar aangaan in het finaledebat van de Derde Kamer in de plenaire zaal van de Eerste Kamer, gecoacht door Eerste en Tweede Kamerleden, maar vanwege de geldende coronamaatregelen kon dat helaas niet in fysieke vorm doorgaan.

Na een ontvangstfilm van Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp en een kleine quiz, volgde een virtuele rondleiding over het Binnenhof. Ten slotte gingen de leerlingen in gesprek met Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruin. Die kreeg lastige vragen, zoals ‘waarom zitten er niet meer jongeren in de Eerste en Tweede Kamer?’

De Derde Kamer is een project van de Eerste Kamer en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos. Het lesmateriaal van de Derde Kamer is speciaal voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs om leerlingen kennis te laten maken met de Nederlandse politiek.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 4 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.