Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2021De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, reikt donderdag 16 september 2021 in het kader van jaarlijkse Prinsjesfestival opnieuw de PrinsjesFotoprijs 2021 uit. Dat gebeurt in de nieuwe plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer. De prijs wordt toegekend aan de beste politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar.

Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2021
Grotere versie foto

De genomineerde fotografen zijn dit jaar:

  • David van Dam, met een foto waarop staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) de pers te woord staat;
  • Wiebe Kiestra, met een foto van een slachtoffer bij een protest over defensiepersoneel dat met chroom-6 verf heeft gewerkt;
  • Bart Maat, met een foto waarop oud-verkenner Ollongren zich - met formatiestukken onder haar arm - op het Binnenhof haastte naar haar dienstauto.

In de jury, die onder leiding stond van fotograaf Vincent Mentzel, zaten verder het Eerste Kamerlid Farah Karimi en parlementair journalist Irene de Kruif. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

De Prinsjesfotoprijs wordt dit jaar voor de achtste achtereenvolgende maal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival dat elk jaar rondom Prinsjesdag met een groot aantal activiteiten in Den Haag wordt gehouden. Het thema van het festival is dit jaar 'Samen bouwen aan vertrouwen'.

Met de PrinsjesFotoprijs worden donderdag 16 september in de Eerste Kamer ook de PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs uitgereikt. Die laatste prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De politieke podcast biedt volgens de organisatie niet alleen nieuwsvoorziening, maar ook de broodnodige duiding-in alle soorten en maten. De prijs is ingesteld om het maatschappelijk belang van de politieke podcast te benadrukken en de kwaliteit ervan te stimuleren. Aan beide prijzen is voor de winnaar ook een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro verbonden.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 4 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2021
Afbeelding 1 - Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2021