Eerste Kamer nog één keer open aan het BinnenhofOp zaterdag 11 september is het gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof nog één keer open voor het grote publiek. Het is dan Open Monumentendag en gelijk de laatste mogelijkheid voor een bezoek voordat de gebouwen voor langere tijd dichtgaan vanwege de renovatie van het Binnenhof. De openstelling op 11 september vindt plaats in het kader van Open Monumentendag en wordt georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Algemene Zaken. Beide gebouwen zijn in één gezamenlijke tour te bezichtigen.

Grotere versie foto

Bezoekers zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De tour begint op Binnenhof 22 bij de Eerste Kamer en eindigt via de gebouwen van het ministerie van Algemene Zaken. De route gaat langs de Noenzaal, de plenaire zaal en de Hall van de Eerste Kamer en door de Statenzaal en de Trêveszaal bij het ministerie van Algemene Zaken.

Om in verband met de coronamaatregelen een goede doorstroom mogelijk te maken zal - anders dan gebruikelijk - weinig mondelinge uitleg van de gebouwen gegeven worden. Op de route treft u wel een aantal borden met informatie aan. Uiteraard dient u altijd 1,5 meter afstand te bewaren tot andere bezoekers.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 4 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Eerste Kamer aan het Binnenhof nog één keer geopend
Afbeelding 1 - Eerste Kamer aan het Binnenhof nog één keer geopend