Koning bezoekt tijdelijke huisvesting Eerste KamerZijne Majesteit de Koning heeft donderdagochtend 30 september een werkbezoek gebracht aan de Eerste Kamer in Den Haag. De Eerste Kamer is in verband met de renovatie van het Binnenhof eind augustus verhuisd naar een tijdelijke locatie in de Haagse binnenstad.

Grotere versie foto

De fracties van de Eerste Kamer zijn nu gehuisvest in het voormalige stadspaleis Huis Huguetan, waar eerder onder meer de Koninklijke Bibliotheek en de Hoge Raad der Nederlanden hun onderkomen hadden. Begin 19e eeuw hebben Koning Willem I en Koning Willem II in het stadspaleis gewoond. De plenaire vergaderingen en commissievergaderingen van de Eerste Kamer vinden plaats in een gebouw dat aan Huis Huguetan verbonden is.

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, vertelde de Koning over de verhuizing en over het doorgaan van het parlementaire werk op een andere plek. Tijdens een rondleiding sprak de Koning met de restauratiearchitect, de kunstcoördinator en de projectleider huisvesting. Er is gesproken over de historie van het pand, de uitgangspunten en uitdagingen van de tijdelijke huisvesting, over kunst in de plenaire zaal en in andere ruimten en over de faciliteiten voor bijvoorbeeld livestreams van de vergaderingen.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 5 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.