Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2022



De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, reikt donderdag 15 september 2022 in het kader van jaarlijkse Prinsjesfestival de PrinsjesFotoprijs 2022 uit. Dat gebeurt in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer. De prijs wordt toegekend aan de beste politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar.

De genomineerde fotografen zijn dit jaar:

  • Phil Nijhuis, met een foto van minister Yeşilgöz in de plenaire zaal van de Tweede Kamer;
  • David van Dam, met een foto van minister Staghouwer in de plenaire zaal van de Tweede Kamer;
  • Wiebe Kiestra, met een foto van staatssecretaris Van Huffelen die spreekt met ouders die slachtoffer zijn van de Toeslagenaffaire.

In de jury, die onder leiding stond van fotograaf Jan Dirk van der Burg, zaten verder Eerste Kamerlid Farah Karimi en parlementair journalist Irene de Kruif. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

De  PrinsjesFotoprijs wordt dit jaar voor de negende achtereenvolgende maal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival dat elk jaar rondom Prinsjesdag met een groot aantal activiteiten in Den Haag plaatsvindt, waarbij elk jaar een provincie gastheer is. Het thema van het festival is dit jaar ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’.

Naast de PrinsjesFotoprijs worden donderdag 15 september in de Eerste Kamer ook de PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs uitgereikt. Aan beide prijzen is voor de winnaar ook een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro verbonden.


Deel dit item: