Stemmen in de Eerste Kamer op 15 maart!



Woensdag 15 maart a.s. vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen plaats. Die dag kan er ook in de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en de Raad van State aan het Lange Voorhout in Den Haag worden gestemd door de inwoners van de provincie Zuid-Holland en/of het waterschap Delfland. Het stembureau is 15 maart geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. De ingang van het stembureau is aan het Lange Voorhout 34. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn zal 15 maart zelf ook zijn stem uitbrengen in het stembureau in de Eerste Kamer/Raad van State.


Kiezerspas en voorzieningen

Om in een andere gemeente te stemmen dan uw eigen gemeente moet u een kiezerspas aanvragen. Informatie hierover vindt u op de achterzijde van uw stempas of op de website van de gemeente waar u woont. Inwoners van Den Haag kunnen vanzelfsprekend met hun stempas in de Eerste Kamer/Raad van State terecht.

Het stembureau aan het Lange Voorhout 34 is helaas niet toegankelijk voor toegankelijk voor mensen in een rolstolstoel of scootmobiel. Een overzicht van alle stembureaus (inclusief stemvoorzieningen) in Den Haag vindt u op www.stembureausindenhaag.nl.


Eerste Kamerverkiezingen

Wilt u weten hoe de verkiezingen voor de Provinciale Staten invloed hebben op de samenstelling van de Eerste Kamer?

Op onze website vindt u alle informatie over de verkiezingen van de Eerste Kamer die dit jaar op dinsdag 30 mei plaatsvinden:


Over de locatie

De Eerste Kamer en de Raad van State zijn sinds de zomer van 2021 gevestigd aan het Lange Voorhout en de Kazernestraat, op loopafstand van het Binnenhof.


Deel dit item: