Geslaagde dag voor stembureau Eerste KamerDe Eerste Kamer is woensdag 15 maart stembureau voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Om 20.00 uur, een uur voor sluitingstijd, hadden ruim 650 mensen hun stem uitgebracht in het stembureau aan het Lange Voorhout.

Inwoners van de provincie Zuid-Holland en/of het Hoogheemraadschap Delfland konden vandaag hun stem uitbrengen in het pand van de Eerste Kamer en de Raad van State. Het stembureau opende om 7.30 uur. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn maakte daar vanochtend vroeg meteen gebruik van.


Invloed op Eerste Kamer

De Provinciale Statenverkiezingen van vandaag hebben ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. De Provinciale Statenleden, die vandaag gekozen worden, kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer. Dat gebeurt op 30 mei 2023.


Tijdelijke huisvesting

De Eerste Kamer en Raad van State zijn vanwege de renovatie van het Binnenhof sinds de zomer van 2021 gevestigd aan het Lange Voorhout en de Kazernestraat. Het was voor het eerst dat de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer en Raad van State fungeerde als stembureau.


Deel dit item: