Prokkelaars lopen stage bij de Eerste KamerIn totaal elf mensen met een beperking hebben donderdag 8 juni in het kader van de Nationale Prokkelstagedag stage gelopen in de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. Zij kregen aan het eind van de dag een certificaat van hun stage uitgereikt.

De stage strekte zich uit tot uiteenlopende werkzaamheden in het parlement, zoals een kijkje in de keuken bij facilitaire zaken, de afdeling communicatie en documentaire informatievoorziening. Ook kregen de stagiairs uitleg over het werk van de Eerste Kamer en hadden ze een ontmoeting met Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn.

Een Prokkelstage is een stage voor een dag voor iemand met een beperking. Het idee van prokkelen is enkele jaren geleden ontstaan. Het is een laagdrempelige manier om ondernemers en organisaties, en mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, kennis met elkaar te laten maken.

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Veel mensen met een beperking willen graag in een regulier bedrijf werken. De Prokkelstage geeft hen die kans. Het kan worden ingezet als arbeidsmarkt oriëntatie of voorbereiding van stage en/of werk, maar ook om iemands wens te vervullen. Anderzijds weten bedrijven en organisaties niet altijd wat mensen met een beperking zouden kunnen doen binnen hun bedrijf. De Prokkelstage kan door hen worden gebruikt om de mogelijkheden te verkennen.

Donderdag 8 juni 2023 was dit jaar Nationale Prokkelstagedag. De dag is onderdeel van de Prokkelweek die van 5 tot 9 juni loopt.


Deel dit item: