Leskoffers Derde Kamer 2023-2024 weer uitgereiktLeerlingen van groep 7 van Daltonschool Nicolaas uit Doorn hebben dinsdag in de Eerste en Tweede Kamer de eerste exemplaren uitgereikt van de koffertjes met lesmateriaal voor de Derde Kamer, het onderwijsproject van beide Kamers in samenwerking met ProDemos voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn nam de eerste exemplaren namens de Eerste Kamer in ontvangst. Ook aan fractievoorzitters in de Eerste Kamer werden koffers overhandigd.

De Derde Kamer is een gratis interactief lesprogramma over de Nederlandse parlementaire democratie voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Op een speelse manier leren kinderen hoe de politiek werkt. Het lesprogramma bestaat uit twee delen: deel 1 voor beginners en deel 2 voor gevorderden.

Basisscholen in Nederland kunnen de koffertjes aanvragen voor gebruik in de les via www.derdekamer.nl. Het lespakket is ook online beschikbaar. Deelnemende scholen kunnen met het lesprogramma meedoen aan de wedstrijd 'Kamerlid voor een dag'. Leerlingen brengen een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en leren debatteren onder begeleiding van Kamerleden.


Deel dit item: