Oud-senator Tiesinga (CDA) herdachtDe Eerste Kamer heeft dinsdag 26 september bij het begin van de vergadering oud-senator Henk Tiesinga herdacht. Hij was voor het CDA anderhalf jaar lid van de Eerste Kamer, van 3 november 2009 tot 7 juni 2011. Tiesinga hield zich onder meer bezig met waterbeheer en natuurbeleid.

Op zijn was bijna dertig jaar eigenaar van een akker- en tuinbouwbedrijf in de Noordoostpolder. Vanaf 1993 was hij bovendien twintig jaar dijkgraaf. Eerst van waterschap Noordoostpolder en vanaf de eeuwwisseling van waterschap Zuiderzeeland, een fusie van het waterschap Noordoostpolder, het heemraadschap Fleverwaard en een klein deel van het waterschap Groot Salland. In 2018 was hij nog enkele maanden waarnemend burgemeester van de gemeente Noordoostpolder, waar hij zelf ook woonde: in het dorp Bant.

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn zei tijdens de herdenking: "Met zijn kennis van de agrarische sector, het waterschapbeheer en landschapsinrichting beschikte hij over een brede ervaring en samenhangende visie die hem van pas kwam toen hij lid werd van de Eerste Kamer. (...) Henk Tiesinga was een verbinder; kundig, gedreven, en vol enthousiasme, zowel in zijn werk als akkerbouwer, als in zijn bestuurlijke en politieke werk."Deel dit item: