Petitie Spreidingswet aangeboden aan Eerste Kamer



Op 16 januari hebben leden van de commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-raad (I&A/JBZ) een petitie in ontvangst genomen over de Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen - kort gezegd: Spreidingswet. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) boden de voorzitter van de commissie, senator Alexander van Hattem (PVV), de petitie aan.

Met de petitie pleiten de organisaties voor het aannemen van het wetsvoorstel omdat de uitvoeringspraktijk volgens hen hierom vraagt. Volgens de petitie voldoen de leefomstandigheden vaak niet aan de vereiste kwaliteit. Dit leidt volgens de aanbieders tot maatschappelijke onrust in de Nederlandse samenleving. Bij de aanbieding riep Burgemeester Van Gebben van de gemeente Dronten de Kamerleden op om ‘niet politiek te stemmen, maar met hoofd, hart en buik.’

De Eerste Kamer behandelt deze week de Spreidingswet onder grote belangstelling van publiek en media. Stemming over het voorstel is gepland op dinsdag 23 januari a.s.


Deel dit item: