Schurende rechtsordes : over juridische implicaties van de UPG-status voor de eilandgebieden van de Nederlandse Antillen en Aruba (Rijksuniversiteit Groningen)



samenvatting

Door de staatkundige verandering van het Koninkrijk is de vraag naar de wenselijke relatie tussen de Caribische eilandgebieden en de Europese Unie op de voorgrond getreden. In het geding is de keuze tussen de LGO-status (landen en gebieden overzee) waarbij het Europese recht maar in beperkte mate geldt en de UPG-status (ultraperifeer gebied), waarbij het Europees recht in beginsel volledig van toepassing is. Hier wordt een beeld gegeven van de verschillende rechtsordes, van de EU, het Koninkrijk, de landen van het Koninkrijk, maar ook Nederland inclusief zijn Caribische openbare lichamen, en hun onderlinge verhouding. Rechtsordes die vaak goed bij elkaar aansluiten, maar soms ook botsen.


titel Schurende rechtsordes : over juridische implicaties van de UPG-status voor de eilandgebieden van de Nederlandse Antillen en Aruba (Rijksuniversiteit Groningen)
datum 19-06-2008
aantal pagina's 239 p.


Is bijlage bij