Plenair Duthler bij stemming Privacy en toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten



Verslag van de vergadering van 7 oktober 2014 (2014/2015 nr. 3)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.50 uur


Mevrouw Duthler i (VVD):

Voorzitter. Ik begrijp dat we alle moties tegelijkertijd behandelen in een stemverklaring. Mijn fractie heeft er behoefte aan om aan te geven dat zij de motie op letter E zal steunen, omdat de regering ons weliswaar heeft laten weten dat de ethische kant van digitalisering in het WRR-onderzoek wordt meegenomen, maar dat bedoeld onderzoek van mevrouw Gerkens breder is en verder gaat. Die motie zullen wij dus steunen.

De motie-Franken op letter D betreft de ondersteuning van het ingezette wetgevingstraject. Wat ons betreft is die motie overbodig.

Ik kom bij de motie-De Vries op letter F. De governance van organisaties die standaarden en beveiligingsprotocollen voor het internet beheren en ontwikkelen vormt voor mijn fractie geen aanleiding om de motie te steunen.

De motie van het lid De Vries op letter G wordt door mijn fractie gesteund. Zij vindt het van groot belang dat kwetsbaarheden van het internet op een zorgvuldige wijze openbaar worden gemaakt, zodat niet alleen burgers maar ook bedrijven en publieke instellingen adequate maatregelen kunnen treffen.

De motie-De Vries op letter H zal mijn fractie niet steunen, omdat bedoeld overleg met de VS in Europees verband reeds plaatsvindt.

De voorzitter:

Ik vermoed dat u de motie op letter I wel zult steunen: de motie van het lid Duthler.

Er zijn geen andere leden die een stemverklaring willen afleggen. Dan stel ik voor, over alle moties te stemmen bij zitten en opstaan.

Daartoe wordt besloten.