Plenair Schalk bij stemming motie-Kox c.s. over het alsnog op enigerlei wijze uitvoeren van de motie-Kox c.s. over een tijdelijke huurstop voor zowel de sociale sector als de vrije sector (35431, letter H)



Verslag van de vergadering van 9 juni 2020 (2019/2020 nr. 30)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.38 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Schalk i (SGP):

Dank u wel, voorzitter. De motie staat in een bepaalde korte geschiedenis. De eerste motie-Kox — zo zal ik het maar even zeggen — heeft mijn fractie destijds niet ondertekend, maar wel ondersteund, met een eigen duiding van het dictum, waarbij ik de minister opriep de ruimte te gebruiken die zij heeft. De tweede motie heeft mijn fractie opnieuw niet ondertekend. Die motie vraagt in feite om uitvoering door middel van een generieke maatregel. Dat kan echter niet de bedoeling zijn, gezien het feit dat de ondersteuning gericht moet zijn op degenen die het echt nodig hebben. Daarom heb ik gevraagd of de minister op een rijtje wilde zetten welke ruimte zij heeft om maatwerk te leveren en welke maatregelen zij nog kan nemen. Ik zie dat mijn oproep om te komen tot generiek maatwerk in de komende periode door de regering wordt opgepakt. Dat betekent dat mijn fractie deze motie nu niet zal steunen. Dank u wel.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Schalk. Wenst een van de overige leden nog een stemverklaring af te leggen over deze motie? Dat is niet het geval. We stemmen bij zitten en opstaan.