Plenair Nanninga bij stemming moties Inzet coronatoegangsbewijzen bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen



Verslag van de vergadering van 7 december 2021 (2021/2022 nr. 9)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.40 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Mevrouw Nanninga i (Fractie-Nanninga):

Dank u wel, voorzitter. Vindt u het goed dat ik nu een stemverklaring over alle moties doe? Dan hebben we dat ook maar weer gehad.

Mijn eerste stemverklaring gaat over de eerste motie 35961, letter E. Onze fractie leest deze motie in beperkte zin. Dat wil zeggen dat we geen verbatim verslag verwachten, maar een overzicht van besluitpunten. Het lijkt onze fractie verstandig als dat geanonimiseerd wordt geopenbaard. In dat kader kunnen we voorstemmen.

Dan de motie 35961, letter F. Onze fractie ziet het OMT niet als een politiek instituut. De leden zitten er vrijwillig. We willen voorkomen dat de leden met meel in de mond gaan praten doordat alles geopenbaard wordt. Het is aan het kabinet en niet aan het OMT om een goede onderbouwing van maatregelen te leveren. Daarom zullen wij tegen deze motie stemmen.

Dan de motie 35961, letter H. Wij lezen in deze motie dat er wordt onderzocht of mensen in het OMT aantoonbaar te grote belangen hebben bij hun eigen adviezen en niet dat zij louter werkzaam zijn in de medische of farmaceutische wereld. Deze motie kan juist ook opheldering verschaffen om loze verdachtmakingen te ontkrachten. Dus wij stemmen voor deze motie, maar juist niet uit een positie van wantrouwen.

Tot zover. Dank u wel.

De voorzitter:

Dank u wel, mevrouw Nanninga. De heer Koffeman namens de Partij voor de Dieren.