Plenair Dessing bij stemming Wijziging van de Wet publieke gezondheid tot incorporatie van de Regeling 2019-nCoV (ronde 1)



Verslag van de vergadering van 22 februari 2022 (2021/2022 nr. 19)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 14.20 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Dessing i (FVD):

Voorzitter. Dit is een stemverklaring over beide wetsvoorstellen in één keer. Het plenair bespreken aan het einde van de termijn van de vierde verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 is wederom mosterd na de maaltijd en doet geen recht aan de positie van de Eerste Kamer. Deze wet staat aan de basis van alle disproportionele maatregelen die onze maatschappij al zo lang hebben lamgelegd en grote financiële en maatschappelijke schade hebben veroorzaakt. Het zo lang verlengen en op oneigenlijke gronden in stand houden van een tijdelijke wet, die verregaande grondrechtbeperkingen behelst op het moment dat de meeste maatregelen worden losgelaten, is totaal onnodig. De onterechte A-status voor een virus met de mortaliteit van een zware griep, niet-werkende maatregelen zoals de mondkapjesplicht, de perverse, discriminatoire druk tot vaccineren en de dreigende 3G-maatregelen: het moet nu stoppen. De leden van de fractie van Forum voor Democratie zullen daarom zowel tegen de wijziging van de Wet publieke gezondheid als tegen deze en alle volgende verlengingen van de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 stemmen.

Dank u wel.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Dessing. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Mevrouw De Bruijn-Wezeman namens de VVD.