Verslag van de vergadering van 8 maart 2016 (2015/2016 nr. 22)

Aanvang: 13.35 uur

Status: gecorrigeerd



Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Alvorens ik overga tot de zakelijke aspecten van deze plenaire vergadering wil ik niet onvermeld laten, en haar er hartelijk mee feliciteren, dat Petra Stienen — op Internationale Vrouwendag mag ik dat toch wel zeggen — gisteren de Aletta Jacobsprijs uitgereikt heeft gekregen in Groningen. Dat is een groot compliment waard. Gefeliciteerd!

(Applaus)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Een aantal woordvoerders in het plenaire debat over het wetsvoorstel Toekomstbestendig maken van de publieke mediadienst (34264) heeft de wens uitgesproken voor het houden van een derde termijn. Met het oog hierop — en conform artikel 71, derde lid van het Reglement van Orde - heb ik gisterochtend een derde termijn onder voorbehoud van besluitvorming door uw Kamer aan de agenda van heden toegevoegd en u daarvan in kennis laten stellen. Ik leg u dit verzoek nu voor conform artikel 92, eerste lid van het Reglement van Orde. Kan de Kamer instemmen met het houden van een derde termijn?

Ik zie geen bezwaar en alleen maar knikkende hoofden. Gehoord ook het College van Senioren zou ik de derde termijn, als het enigszins kan, hedenmiddag na de eerste termijn van de Algemene Europese Beschouwingen willen doen plaatsvinden, met dien verstande dat we moeten bezien hoe dat loopt. In principe is dat echter de beslissing die ik wil nemen.

Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen bezwaar is gemaakt, neem ik aan dat daarmee wordt ingestemd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ingekomen is een brief van de voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking d.d. 2 maart 2016 aan de Voorzitter van de Eerste Kamer, houdende het advies om de brief van de ministers van Buitenlandse Zaken, Defensie, Veiligheid en Justitie en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking d.d. 12 februari 2016 inzake de verlenging van de Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in Zuid-Sudan (UNMISS) voor kennisgeving aan te nemen. De brief ligt in de zaal ter inzage. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met het advies van de commissie-BDO heeft verenigd.