Instelling Tijdelijke commissie Actualisering Reglement van Orde



Verslag van de vergadering van 19 april 2022 (2021/2022 nr. 26)

Aanvang: 13.31 uur

Status: gecorrigeerd


De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat de volgende leden zich hebben afgemeld:

Essers, wegens familieomstandigheden;

Rietkerk, wegens verplichtingen elders;

Pijlman, wegens ziekte.

Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen bezwaar is gemaakt, neem ik aan dat daarmee wordt ingestemd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Gehoord het College van Senioren stel ik de Kamer voor op grond van artikel 34, tweede lid van het Reglement van Orde een tijdelijke commissie Actualisering Reglement van Orde in te stellen met de volgende taakopdracht: het uitvoeren van een analyse van het thans geldende Reglement van Orde en het doen van aanbevelingen en concrete voorstellen voor de actualisering daarvan.

Daartoe wordt besloten.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan is de tijdelijke commissie Actualisering Reglement van Orde hiermee ingesteld. Verlangt iemand aantekening? Dat is niet het geval. Ik bepaal het aantal leden van de commissie op acht. Ik benoem tot voorzitter van de commissie het lid Gerkens en tot ondervoorzitter het lid Backer. Als leden van de tijdelijke commissie wijs ik aan de leden Klip, Van der Linden, Doornhof, Koole, Van Strien en Talsma.