Bijeenkomst Eerste Kamer ingevolge artikel 75 Reglement van Orde



Verslag van de vergadering van 30 mei 2022 (2021/2022 nr. 30)

Aanvang: 17.48 uur

Status: gecorrigeerd


Voorzitter: Bruijn

Tegenwoordig zijn 37 leden, te weten:

Baay-Timmerman, Backer, Van Ballekom, Van den Berg, Berkhout, Bezaan, De Blécourt-Wouterse, Bruijn, De Bruijn-Wezeman, Crone, Van Dijk, Dittrich, Essers, Ester, Janssen, Jorritsma-Lebbink, Karakus, Karimi, Niek Jan van Kesteren, Ton van Kesteren, Kluit, Knapen, Koole, Nanninga, Nicolaï, Otten, Van Pareren, Prins, Recourt, Rombouts, Rosenmöller, Van Strien, Talsma, Vendrik, Mei Li Vos, De Vries en Van Wely.

Bijeenkomst

Bijeenkomst Eerste Kamer ingevolge artikel 75 Reglement van Orde, maandag 30 mei 2022

De voorzitter:

Ik deel u mede dat vanwege het ontbreken van het vereiste quorum het aanvangsuur van de bijeenkomst met een half uur wordt uitgesteld tot 18.00 uur. Dan kijken we op dat moment weer verder. Ik doe een beroep op u om niet-aanwezige leden hierheen te krijgen.

De bijeenkomst wordt van 17.48 uur tot 18.02 uur geschorst.

De voorzitter:

Ik heb de aanvangstijd verplaatst naar 18.00 uur, zoals eerder gememoreerd, op grond van artikel 75, lid 1. Het is mij gebleken dat het quorum gedurende dit halfuur nog niet bereikt is. Daarom roep ik u nu bijeen. Ik besluit om het aanvangsuur van de bijeenkomst te verplaatsen naar 19.00 uur. Ik verwacht op grond van een aantal mededelingen dat we dan wel een quorum zullen hebben. We verplaatsen de aanvangstijd dus naar 19.00 uur.

De bijeenkomst wordt van 18.03 uur tot 19.05 uur geschorst.

De voorzitter:

Geachte leden. Gelet op artikel 75, derde lid, Reglement van Orde, constateer ik dat er nog steeds geen quorum is. Ik start nu met het voorlezen van de afwezige leden, waarna ik de bijeenkomst conform datzelfde artikel zal uitstellen tot morgenochtend 9.00 uur mits er dan wel een quorum zal zijn.

Indien tijdens het voorlezen van deze namen het quorum alsnog wordt bereikt, zal ik de vergadering vanavond alsnog openen.

De volgende leden zijn afwezig, van wie het lid Raven wegens ziekte, het lid Gerkens wegens verblijf buitenslands, de leden Stienen en De Boer wegens werkzaamheden voor de PACE en het lid Beukering wegens werkzaamheden voor de NAVO Parlementaire Assemblee:

Van Apeldoorn, Arbouw, Atsma, Bredenoord, Dessing, Doornhof, Faber, Fiers, Frentrop, Ganzevoort, Geerdink, Van Gurp, Van Hattem, Hermans, Hiddema, Huizinga-Heringa, Keunen, Klip-Martin, Koffeman, Kox, Van der Linden, Meijer, Moonen, Oomen-Ruijten, Pijlman, Prast, Rietkerk, Van Rooijen, Schalk, Veldhoen, Verkerk, Van der Voort en L. Vos (VVD).

Dan stel ik de vergadering uit tot morgenochtend 9.00 uur. Ik verontschuldig mij jegens de bewindspersonen en hun ambtenaren, en zal de ontstane situatie morgen bespreken met de fractievoorzitters.

Ik wens u allen wel thuis.