Stemming Legale medicamenteuze afbreking zwangerschap door huisarts



Verslag van de vergadering van 6 december 2022 (2022/2023 nr. 11)

Aanvang: 13.34 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Legale medicamenteuze afbreking zwangerschap door huisarts

Aan de orde is de stemming in verband met het Voorstel van wet van de leden Ellemeet, Kuiken, Paternotte en Van Wijngaarden tot wijziging van de Wet afbreking zwangerschap alsmede enkele andere wetten in verband met de legale medicamenteuze afbreking van de zwangerschap via de huisarts (34891).

(Zie vergadering van 29 november 2022.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Thans zijn aan de orde de stemmingen. Ik heet de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die namens de regering bij de stemmingen aanwezig is, nogmaals welkom. Ook heet ik de Tweede Kamerleden Ellemeet, Kuiken, Paternotte en Van Wijngaarden van harte welkom.

Dan stemmen wij over het wetsvoorstel 34891, Voorstel van wet van de leden Ellemeet, Kuiken, Paternotte en Van Wijngaarden tot wijziging van de Wet afbreking zwangerschap alsmede enkele andere wetten in verband met de legale medicamenteuze afbreking van de zwangerschap via de huisarts. Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? Mevrouw Nanninga namens de Fractie-Nanninga.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Mevrouw Nanninga i (Fractie-Nanninga):

Dank u wel, voorzitter. Onze fractie zou graag verdeeld willen stemmen over dit onderwerp, met één stem tegen.

De voorzitter:

Dank u wel, mevrouw Nanninga. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van Fractie-Nanninga, met uitzondering van het lid Van Pareren, de PvdA, GroenLinks, D66, de SP, de PvdD, Fractie-Otten, het CDA, de VVD, 50PLUS en Fractie-Frentrop voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de PVV, de SGP, de ChristenUnie en FVD en het lid Van Pareren ertegen, zodat het is aangenomen.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ik merk hierbij op dat de fractie van de OSF afwezig is.

Hiermee zijn wij gekomen aan het einde van de stemmingen en de vergadering. U bent zo dadelijk in de gelegenheid om de initiatiefnemers te feliciteren. Ik dank alle leden, de medewerkers die deze vergadering mogelijk hebben gemaakt en de aanwezigen op de publieke tribunes.