Stemming Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen



Verslag van de vergadering van 11 juli 2023 (2022/2023 nr. 42)

Aanvang: 22.40 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet hersteloperatie toeslagen houdende aanvullende maatregelen voor kinderen, ex-partners van gedupeerde aanvragers kinderopvangtoeslag, nabestaanden van overleden gedupeerde aanvragers kinderopvangtoeslag en overleden kinderen (Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen) (36352).

(Zie vergadering van 10 juli 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Ik heet de staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die namens de regering bij de stemmingen aanwezig zijn, nogmaals van harte welkom in deze Kamer.

Hebben alle leden de presentielijst getekend? Dat is het geval.

Dan beginnen we met de stemming over de Wet aanvullende regelingen hersteloperatie toeslagen (36352). Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? De heer Holterhues namens de ChristenUnie.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Holterhues i (ChristenUnie):

Dank u, voorzitter. De fractie van de ChristenUnie heeft van de staatssecretaris vernomen dat ze de wet die voorligt, wil uitvoeren inclusief het amendement-Leijten. We begrijpen dat de staatssecretaris de wet gefaseerd wil uitvoeren en dat daar een wetswijziging voor nodig is. De brief van vandaag heeft wat meer duidelijkheid over de stappen in de komende tijd gegeven. We vertrouwen erop dat de uitvoeringstoets in dezen op tijd zal worden uitgevoerd. De fractie van de ChristenUnie zal daarom voorstemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Holterhues. Dan de heer Van Apeldoorn namens de SP.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Apeldoorn i (SP):

Voorzitter. De SP-fractie is blij dat er nu ook compensatie komt voor ex-partners, kinderen en nabestaanden. Wij zijn ook blij dat er na amendering in de Tweede Kamer ook de mogelijkheid komt voor nabestaanden voor een persoonlijk gesprek om daarmee te komen tot een gecombineerde, integrale behandeling en afwikkeling van de werkelijke schade, en de mogelijkheid om deze wasstraat, na evaluatie van het wetsvoorstel, uit te breiden naar andere groepen. Wij zullen daarom voor dit wetsvoorstel stemmen. Hierbij gaan we ervan uit dat het wetsvoorstel uiteraard en vanzelfsprekend volledig en tijdig wordt uitgevoerd.

Dank.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Van Apeldoorn. De heer Schalk namens de SGP.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Schalk i (SGP):

Voorzitter, dank u wel. Ik sluit me heel graag aan bij de heer Holterhues. Wij hebben een uitstekende brief gekregen die de fasering goed aangaf. Daarom kan de SGP ook voor deze wet stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Schalk. Een van de andere leden? Dat is niet het geval.

Wij stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.