Verslag van de vergadering van 27 februari 2024 (2023/2024 nr. 21)

Aanvang: 14.09 uur

Status: gecorrigeerd


De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Naar aanleiding van de commissievergaderingen Financiën/EZK en Financiën vanochtend zijn de volgende twee wijzigingen van de plenaire agenda aan het College van fractievoorzitters voorgelegd en akkoord bevonden. Het wetsvoorstel Incidentele suppletoire begroting Financiën 2024 inzake Oekraïne Faciliteit (36499) is onthamerd en wordt zo dadelijk in stemming gebracht.

De stemming over het wetsvoorstel Eerste incidentele suppletoire begroting Financiën 2024 inzake lening TenneT (36487) wordt doorgeschoven naar de plenaire agenda van volgende week.

Dan heb ik op verzoek van de VVD-fractie op grond van artikel 30 van het Reglement van Orde van de Eerste Kamer:

  • het lid Van den Berg in plaats van het lid Geerdink aangewezen als lid van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK);
  • het lid Kaljouw in plaats van het lid Van den Berg aangewezen als lid van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW);
  • het lid Geerdink aangewezen als lid van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS);
  • het lid Van den Berg in plaats van het lid Kaljouw aangewezen als lid van de commissie voor Digitalisering (DIGI).