Stemming Eerste incidentele suppletoire begroting Financiën 2024 inzake lening TenneT



Verslag van de vergadering van 5 maart 2024 (2023/2024 nr. 22)

Aanvang: 13.35 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Eerste incidentele suppletoire begroting Financiën 2024 inzake lening TenneT

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2024 (Eerste incidentele suppletoire begroting inzake lening TenneT) (36487).


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan gaan wij nu verder met de stemmingen.

Wij stemmen over het wetsvoorstel 36487, Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën voor het jaar 2024, de Eerste incidentele suppletoire begroting inzake lening TenneT. Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? De heer Baumgarten namens JA21.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Baumgarten i (JA21):

Dank u wel, meneer de voorzitter. Mijn fractie voelt zich hoogst ongelukkig met het voorliggende wetsvoorstel. Het risico bij het niet-verstrekken van een zeer forse kredietfaciliteit aan TenneT, waar de Staat dus garant voor staat, is ons inziens onvoldoende in kaart gebracht. Ik heb geen deugdelijk plan B gezien. Om het onderhandelingstraject evenwel niet te frustreren, voelt mijn fractie zich dus contrecoeur genoodzaakt voor het wetsvoorstel te stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Baumgarten. Wenst een van de andere leden nog een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

Er staat een telefoon aan. Dat u het even weet.

We stemmen bij zitten en opstaan.

We hebben de boosdoener te pakken. De telefoon van het lid Kroon stond nog aan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, het CDA, Volt, de SP, de PvdD, de VVD, JA21, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de PVV en FVD ertegen, zodat het is aanvaard.