Stemming motie Tijdelijke wet tijdelijke nieuwkomersvoorzieningen in het onderwijs



Verslag van de vergadering van 5 maart 2024 (2023/2024 nr. 22)

Aanvang: 13.37 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Tijdelijke wet tijdelijke nieuwkomersvoorzieningen in het onderwijs

Aan de orde is de stemming over een aangehouden motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het primair onderwijs en Wet voortgezet onderwijs 2020 in verband met de tijdelijke inrichting van tijdelijke nieuwkomersvoorzieningen voor leerplichtige nieuwkomers en het versterken van de regierol van gemeentebesturen bij het aanbod van nieuwkomersonderwijs (Tijdelijke wet tijdelijke nieuwkomersvoorzieningen in het onderwijs),

te weten:

  • de gewijzigde motie-Van Meenen c.s. over een herziene inrichting van de asielprocedure en de asielketen (36373, letter H, was letter E).

(Zie vergadering van 26 september 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Dan stemmen wij ten slotte over de motie 36373, letter H, de gewijzigde motie van het lid Van Meenen c.s. over een herziene inrichting van de asielprocedure en de asielketen.

Wenst een van de leden een stemverklaring af te leggen? Forum voor Democratie, de heer Dessing.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Dessing i (FVD):

Ja, voorzitter, dank u wel. Wij vinden deze motie een sympathieke en humane motie. Bovendien zorgt ze ervoor dat de effecten van de spreidingswet worden verminderd. Daarom zullen wij voor deze motie stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Dessing. U maakt veel mensen blij, zie ik. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de gewijzigde motie-Van Meenen c.s. (36373, letter H, was letter E).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, Volt, FVD, de SP, de PvdD, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en de leden van de fracties van het CDA, de PVV, de VVD en JA21 ertegen, zodat zij is aanvaard.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Hiermee zijn we gekomen aan het einde van de stemmingen. Ik schors de vergadering voor een kort ogenblik.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.