Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

BezoekinformatieBijwonen van de plenaire vergadering

De plenaire vergaderingen van de Eerste Kamer zijn openbaar. De Eerste Kamer vergadert in principe op dinsdag. Bij een drukke agenda kan de Kamer beslissen al op maandagavond te beginnen met de vergadering. U vindt de agenda op de homepage.

Voor bepaalde debatten kan veel belangstelling bestaan. Wilt u zeker zijn dat u het debat kunt volgen, dan raden wij u aan gebruik te maken van de livestream via deze website. U bereikt deze via de button op de homepage (zichtbaar op dagen met plenaire vergaderingen).

Voor uw en onze veiligheid is het bijwonen van een plenaire vergadering aan regels gebonden:

  • U kunt de plenaire vergadering alleen bijwonen vanaf de publieke tribune. Deze bereikt u via de ingang aan Binnenhof 23. Deze is vanaf 15 minuten voorafgaand aan de vergadering geopend.
  • U kunt geen plaats reserveren.
  • Bij aankomst bergt u uw jas en tas (incl. eventuele laptop of tablet) op in de aanwezige garderobe en krijgt u van de beveiliging een badge uitgereikt. Deze dient u altijd zichtbaar te dragen.
  • De Eerste Kamer is niet aansprakelijk voor schade aan of vermissing van uw persoonlijke eigendommen.
  • U volgt altijd de aanwijzingen op van de aanwezige politie-agent.
  • Op de publieke tribune mag u geen foto's nemen.
  • Het is niet toegestaan om, in woord of gebaar, de vergadering te verstoren.

In de plenaire zaal worden beeld- en geluidsopnames gemaakt, die de Eerste Kamer op internet publiceert. U kunt hierbij in beeld worden gebracht. Door het betreden van de tribune gaat u hiermee akkoord.

Heeft u een fysieke beperking en wilt u de plenaire vergadering bijwonen? Dat is prima mogelijk. Neemt u dan vooraf even contact met ons op via telefoon 070 - 312 9200. Wij organiseren dan een aangepast bezoek.

Bezoekadres

Binnenhof 22

2513 AA Den Haag

Correspondentieadres

Postbus 20017

2500 EA Den Haag

Voor algemene vragen:

T 070 - 3129200

F 070 - 3129390

E postbus@eerstekamer.nl

Rondleidingen

Voor een rondleiding over het Binnenhof kunt u contact opnemen met ProDemos. Het Bezoekerscentrum van ProDemos organiseert rondleidingen door de Ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer. De rondleidingen beginnen op Hofweg 1, de ontvangstruimte van ProDemos.

Vooraf reserveren wordt aanbevolen, groepen zijn verplicht om te reserveren. Het kan voorkomen dat door speciale bijeenkomsten een of meerdere gebouwen niet te bezichtigen zijn.

Reserveren kan via: www.prodemos.nl/bezoekerscentrum