Contactplanbijeenkomst Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba



Op 27 en 28 mei en 1 juni 2004 vond de zogenaamde Tripartiete Contactplanbijeenkomst tussen Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen plaats. Er vond overleg plaats van een Nederlandse parlementaire delegatie met parlementaire delegaties van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Foto Nederlands-Antilliaanse delegatie

Een zestal leden van de Nederlands-Antilliaanse delegatie

De Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Y. Timmerman-Buck, hield op 27 mei een toespraakPDF-document ter gelegenheid van de opening van deze Contactplanbijeenkomst. Ook de drie delegatievoorzitters hebben een openingsspeech gehouden.

Foto Delegatievoorzitters contactplanbijeenkomst | Dhr. Werleman (Aruba), Dhr. Lucia (Nederlandse Antillen) en Mw. Van Nieuwenhoven (voorzitter commissie Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken

Delegatievoorzitters contactplanbijeenkomst

v.l.n.r. Dhr. Werleman (Aruba), Dhr. Lucia (Nederlandse Antillen) en Mw. Van Nieuwenhoven (voorzitter commissie Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken)

Gespreksonderwerpen zijn bureaucratie en onderbesteding bij de indiening van financieringsverzoeken, toekomstige verhoudingen tussen de Nederlandse Antillen en Aruba en de Europese Unie, armoede- en criminaliteitsbestrijding, en kunst en cultureel erfgoed. In de slotverklaringPDF-document wordt verslag gedaan van de besprekingen.

De Nederlandse delegatie bestaat naast Tweede Kamerleden uit de volgende leden van de Eerste Kamer:


Deel dit item: