Eerste Kamer wil meer resultaat bij terugdringen CO2



De Eerste Kamer vindt uitvoering van de afspraken gemaakt in Kyoto over het terugdringen van de CO2-uitstoot niet voldoende. Namens de hele Kamer drong VVD-woordvoerder Ketting er gisteren bij staatssecretatis Van Geel op aan 'een vliegende start te maken met feitelijke, effectieve maatregelen' om de uitstoot van zwaveldioxyde terug te dringen.

"Het gaat ons om het resultaat. Als we dan en passant ook voldoen aan de Kyoto-norm is dat mooi meegenomen", verwoordde Ketting het gevoel van urgentie dat in de senaat over dit onderwerp leeft.

De Eerste Kamer stemde in met de Implementatiewet EG-richtlijn handel in broeikasgasemissierechten, die ook de instelling van een emissie-autoriteit regelt. Volgens Van Geel zou de Nederlandse Emissie Autoriteit (NEA) op den duur kunnen uitgroeien tot een zelfstandig bestuursorgaan. Ketting waarschuwde namens de Eerste Kamer voor te veel bureaucratie. Volgens de staatssecretartis van milieubeheer zal de aanpak van CO2 en andere schadelijke stoffen vooralsnog 5,8 miljoen euro per jaar kosten.


Deel dit item: