Koninklijke onderscheiding Kamervoorzitter



De Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Yvonne Timmerman-Buck, is op vrijdag 6 oktober 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving uit handen van minister-president Balkenende de versierselen behorend bij deze onderscheiding vanwege haar Voorzitterschap van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix.

Warm en waardig feest

Minister-president Balkenende ontving vrijdag de leden van het Comité, dat inmiddels de activiteiten heeft beëindigd. De minister-president zei in zijn toespraak dat het comité van het jubileum een 'warm en waardig feest' heeft gemaakt. 'Het waren fantastische maanden, boordevol activiteiten. Iedereen is aan zijn trekken gekomen. U heeft vrijwel ons hele land in al zijn schakeringen weten te bereiken. Alle belangrijke kanten van het koningschap zijn aan bod gekomen. Vrijwel alle hoeken van het Koninkrijk zijn bezocht. Voor alle stromingen en groeperingen stond de deur wijd open', aldus de minister-president in zijn toespraak tot het Comité.

Goede balans

De minister-president prees mevrouw Timmerman-Buck in het bijzonder, omdat zij met een 'tomeloze energie een goede balans heeft weten te vinden tussen inhoud en vorm'.


Deel dit item: