Senaat behandelt beperking regels LNV



De Eerste Kamer behandelt dinsdag 13 februari 2007 twee wetsvoorstellen die beogen de regelgeving op het gebied van landbouw en veehouderij te beperken. Het gaat om de Wet ammoniak en veehouderij (Wav) die op een aantal punten wordt versoepeld en de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden die strekt ter vervanging van de Bestrijdingsmiddelenwet uit 1962. In de Wav wordt de aanwijzing van gebieden die eventueel beschermd zouden moeten worden beperkt tot door provinciale staten aan te wijzen 'zeer kwetsbare gebieden'. Deze gebieden moet binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) liggen.

Zeven nieuwe wetten

De nieuwe wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden leidt tot wijziging van zeven andere wetten: Wet op de economische delicten, Algemene wet bestuursrecht, bijlage van de Wet bestuursrechtspraak bedrijfsorganisatie, Diergeneesmiddelenwet, Flora- en faunawet, Wet milieubeheer en Wet milieugevaarlijke stoffen. De senaat bespreekt deze wetswijzigingen met minister Veerman (CDA) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wet Vennootschapsbelasting

Verder behandelt de Eerste Kamer op 13 februari 2007 een aanpassing van de Wet op de vennootschapsbelasting. De deelnemingsvrijstelling wordt aangevuld met een aantal antimisbruik maatregelen. Deze hebben tot doel het schuiven met winsten en verliezen tussen moeder- en dochterbedrijven met de bedoeling belasting te ontlopen aan striktere regels te binden. Minister Zalm (VVD) van Financiën zal dit wetsvoorstel in de senaat verdedigen.


Deel dit item: