Conferentie op vrijdag 28 september over versterking rol Nederlands parlement bij totstandkoming Europese wet- en regelgeving



De commissie Europese Zaken van de Tweede Kamer organiseert in samenwerking met de Tijdelijke Commissie Subsidiariteitstoets (TCS) op vrijdag 28 september 2007 van 10.30 uur tot 15.00 uur een openbare discussiebijeenkomst met als onderwerp de mogelijkheden tot versterking van de Nederlandse parlementaire betrokkenheid bij de totstandkoming van Europese wet- en regelgeving.

In de ochtend wordt na een inleiding van mr. H.D. Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State, gediscussieerd over het instrumentarium dat het parlement ten dienste staat of zou moeten staan om de parlementaire betrokkenheid bij de totstandkoming van Europese wet- en regelgeving goed gestalte te kunnen geven.

Het middaggedeelte wordt ingeleid door dr. H. Fr. De Croo, Minister van Staat en Ondervoorzitter van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Onderwerp van debat is de mogelijkheid tot (versterking) van de interparlementaire samenwerking en informatie-uitwisseling binnen de EU.

Beide discussies worden geleid door G.-J. Dennekamp, correspondent van het NOS-Journaal in Brussel.

Met deze conferentie wordt voortgebouwd op recente initiatieven van de Staten-Generaal om de parlementaire betrokkenheid bij de besluitvorming over Europese wet- en regelgeving te versterken. Het rapport 'Parlement aan Zet' (briefPDF-document en bijlagePDF-document) maakt hiervan onderdeel uit, evenals het evaluatierapport van de Tijdelijke Commissie Subsidiariteitstoets (TCS)PDF-document.



Deel dit item: