Voorzitter Eerste Kamer: ook positieve krachten en ambitie in de Nederlandse Antillen



De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, mevrouw mr. Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck, heeft de afgelopen week op uitnodiging van de Staten van de Nederlandse Antillen en Aruba een bezoek gebracht aan alle eilanden van het Koninkrijk in het Caraïbisch gebied. Aan het begin van de plenaire vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 1 april verklaarde zij dat zij met volksvertegenwoordigers, bestuurders en burgers veelal intensieve gesprekken heeft gevoerd en heeft ervaren dat er door velen met ambitie en betrokkenheid gewerkt wordt aan staatkundige vernieuwing. In de overzeese Koninkrijksdelen zijn, aldus de Voorzitter van de Eerste Kamer, meer in het algemeen de nodige positieve krachten te ontwaren. Zij benadrukte dit, ook terwille van een meer evenwichtige beeldvorming over de West in ons land.

Bijzondere redenen

De Kamervoorzitter stond stil bij het 70-jarig bestaan van de Staten van de Nederlandse Antillen. Dat wordt op 5 april 2008 tijdens een plechtige bijeenkomst in Willemstad herdacht. Er zijn bijzondere redenen om het 70-jarig bestaan te markeren. Immers de Staten van de Nederlandse Antillen zullen ophouden te bestaan en een 75-jarig jubileum is om die reden niet waarschijnlijk. Er leven, volgens de Voorzitter van de Eerste Kamer, hoge verwachtingen, al is het besef volop aanwezig dat er in de aanloop naar 15 december 2008 en in de periode daarna nog veel werk verzet moet worden.

Hartelijke gelukwensen

Graag wil ik mijn hartelijke gelukwensen met 70 jaar volksvertegenwoordiging in de

Nederlandse Antillen vergezeld doen gaan van het uitspreken van de hoop dat de hervormingen waaraan gewerkt wordt, zullen leiden tot een vernieuwd Koninkrijk dat het welzijn van al zijn burgers zal kunnen dienen, aldus mevrouw Timmerman-Buck. De Eerste Kamer reageerde met applaus op haar woorden.



Deel dit item: