Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Vernieuwde website 'Derde Kamer der Staten-Generaal' gelanceerd18 juni 2008

De Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw mr. Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, hebben vandaag de vernieuwde website van de Derde Kamer der Staten-Generaal gelanceerd. Zij deden dit samen met groep 7 van basisschool de Tandem uit Leidschendam.

Het project 'De Derde Kamer der Staten-Generaal' is een combinatie van lespakket en interactieve website. Doelstelling van het educatieve programma is om leerlingen de pijlers van de parlementaire democratie zelf te laten ervaren en daardoor hun interesse te wekken voor de politiek. Met het lesprogramma leren ze wat democratie is en hoe politiek werkt door in de klas te debatteren over actuele thema's en gezamenlijk besluiten nemen volgens het principe van de meeste stemmen gelden. Naast de vernieuwde website www.derdekamer.nl heeft ook het leskoffertje een nieuwe uitstraling gekregen.

Scholen kunnen de nieuwe leskoffertjes vanaf nu weer bestellen en deze worden dan aan het begin van het nieuwe schooljaar afgeleverd.

De Derde Kamer is een initiatief van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.

Sociale media menu


Deel dit item: