Eerste Kamer: Tweede ronde vragen over Irak



De fracties van PvdA, ChristenUnie (mede namens de SGP), SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren hebben een tweede set vragen ingediend bij de regering over de besluitvorming van het Nederlandse kabinet tot politieke steun aan de inval in Irak. De Voorzitter van de Kamer, mevrouw Timmerman-Buck, had in haar brief aan de minister-president over de instelling van de commissie Davids (EK 31.847, B herdruk) reeds aangegeven dat in de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking van de Eerste Kamer op 17 februari, conform eerdere besluitvorming in deze commissie, nadere vragen aan de regering met betrekking tot de onderhavige materie aan de orde zouden zijn.

De vragen van de fracties van de PvdA en de ChristenUnie (en SGP) zijn per brief (EK 31.700 V, C) aan de regering medegedeeld. In de brief die is uitgegaan van de genoemde vaste commissie, wordt aangegeven dat de antwoorden van de regering op de vragen rondom 1 november 2009 worden verwacht. De gezamenlijke vragen van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en Partij voor de Dieren zijn als Kamervragen ingediend. In deze Kamervragen komt tot uitdrukking dat de vragenstellers een antwoord van de regering verwachten binnen een termijn van acht weken.

De vragen van de verschillende fracties hebben vooral betrekking op de antwoorden die de regering aan de Kamer had gezonden in december 2008 op een groot aantal eerder ingediende vragen van de bovengenoemde fracties (met uitzondering van de ChristenUnie en SGP).

Meer informatie: Begroting Buitenlandse Zaken 2009 (31.700 V)


Deel dit item: