René van der Linden enige kandidaat Voorzitterschap Eerste Kamer



CDA-senator drs. René van der Linden heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van Voorzitter van de Eerste Kamer. Op dinsdag 6 oktober 2009 kiest de Eerste Kamer haar nieuwe Voorzitter. Er hebben zich geen andere kandidaten voor de functie gemeld. De huidige Kamervoorzitter, mr. Yvonne Timmerman-Buck, legt deze functie neer vanwege haar benoeming tot Lid van de Raad van State per 1 november a.s.

René van der Linden (1943) is sinds juni 1999 Lid van de Eerste Kamer. Van 2005 tot 2008 was hij Voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Van juli 1986 tot september 1988 was Van der Linden staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, belast met Europese samenwerking. Aansluitend was hij tien jaar Lid van de Tweede Kamer, een functie die hij ook vervulde in de periode 1977 tot 1986, voorafgaand aan zijn staatssecretarisschap.

De termijn waarbinnen Leden van de Eerste Kamer zich voor de functie van Voorzitter konden kandideren, liep vandaag rond het middaguur af. Direct nadat de Leden van de Eerste Kamer op dinsdag 6 oktober een nieuwe Voorzitter hebben gekozen, zal Yvonne Timmerman-Buck haar taken overdragen. Zij heeft deze functie vervuld sinds juni 2003, en werd in juni 2007 door de Senaat voor een tweede termijn herkozen.



Deel dit item: