Kamervoorzitter Van der Linden bezoekt TurkijeDe Voorzitter van de Eerste Kamer, P.R.H.M. (René) Van der Linden, brengt van 5 tot en met 7 april een officieel bezoek aan Turkije. Hij wordt ontvangen door staatspresident Abdullah Gül en de Voorzitter van de nationale assemblee, Mehmet Ali Sahin. Ook ontmoet Van der Linden de Voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, Mevlüt Cavusoglu. De laatste is in 2008 gekozen in deze functie, die in de periode 2005 tot 2008 werd vervuld door Van der Linden.

De Kamervoorzitter verblijft in de Turkse hoofdstad Ankara op uitnodiging van de parlementsvoorzitter Sahin. Van der Linden heeft ook een onderhoud met de voorzitter van de vaste commissie voor buitenlandse zaken van de nationale assemblee, Murat Mercan. Op dinsdag 6 april bezoekt de Kamervoorzitter het mausoleum voor de oprichter van de Turkse republiek, Atatürk. Later die dag vindt een officiële audiëntie plaats bij de Turkse staatspresident Abdullah Gül.

Tijdens het bezoek aan de Turkse hoofdstad, dat in het teken staat van de goede relaties tussen Nederland en Turkije, zal ook worden gesproken over interparlementaire samenwerking in het kader van de Raad van Europa en de Europese Unie. De Voorzitter van het Turkse Parlement neemt als waarnemer deel aan de vergaderingen van ‘Speakers’ van de parlementen van de EU-lidstaten.


Deel dit item: