Interparlementair Koninkrijksoverleg 201328 februari 2013

Van dinsdag 5 maart tot en met vrijdag 8 maart 2013 vindt in Den Haag het reguliere overleg plaats tussen de parlementen van Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. De drie Caribische delegaties worden op dinsdag 5 maart om 09.45 uur ontvangen door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf. Daarbij voegt zich ook de afvaardiging van de leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Onderwerpen

In een plenaire bijeenkomst in de vergaderzaal van de Eerste Kamer houden de delegatieleiders elk een korte toespraak en wordt door de deelnemers gesproken over de onderwerpen onderwijs en energie. Na de lunch vergaderen de delegaties in de Tweede Kamer verder over het onderwerp vervoer. Vervolgens staat een ontvangst door minister-president Rutte op het programma. In de avond biedt de Voorzitter van de Tweede Kamer de parlementariërs een diner aan.

De twee daaropvolgende dagen worden gebruikt voor werkbezoeken en gedachtewisselingen over onder andere de onderwerpen gezondheidszorg, jeugd en jongeren en 200 jaar Koninkrijk. De Voorzitter van de Eerste Kamer biedt op woensdagavond de deelnemers aan het overleg een diner aan.

Persconferentie

Het interparlementair overleg wordt op vrijdag afgesloten met de vaststelling en ondertekening van de afsprakenlijst en een gezamenlijke persconferentie van de vier delegaties. De persconferentie vindt plaats in de Thorbeckezaal in de Tweede Kamer en begint om 14.00 uur.

Live

De beraadslagingen tussen de delegaties zijn openbaar en zijn via een livestream rechtstreeks te volgen – afhankelijk van de locatie - op de websites van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.Deel dit item: