Franse senator ontvangen in Eerste KamerOp dinsdag 10 september 2013 bezocht de Franse senator Jean-Jacques Lozach (Parti Socialiste) de Eerste Kamer. Lozach werd ontvangen door Kamervoorzitter Broekers-Knol en had eerder die middag een ontmoeting met de voorzitters en enkele leden van de vaste commissies voor Europese Zaken, OCW en IMRO.

De Franse senator bezocht Nederland in het kader van een meerdaags werkbezoek, met ontmoetingen en gesprekken over cultuur en watermanagement, en werd begeleid door de Franse ambassadeur in Nederland, Pierre Ménat. Senator Lozach is lid van de Franse Senaatscommissie voor Europese Zaken en de commissie voor Cultuur, Onderwijs en Media. Tevens is deze senator uit de Creuse (Limousin) voorzitter van de interparlementaire vriendschapsgroep Frankrijk-Nederland. Met zijn bezoek onderstreepte hij de goede relaties tussen beide parlementaire Kamers.

Het gesprek met de Eerste Kamerleden ging onder andere over de rol en bevoegdheden van de Franse Sénat in vergelijking tot de Nederlandse Eerste Kamer. Daarnaast werd ook van gedachten gewisseld over het Nederlandse cultuurbeleid en de overheidsbezuinigingen in de cultuursector. Lozach informeerde de Eerste Kamerleden over de zwaartepunten van het Franse cultuurbeleid en de rol van decentrale overheden op dat terrein.


Deel dit item: