Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Bezoek President NAVO Parlementaire Assemblee Hugh Bayley1 april 2014

Op 1 april 2014 heeft de President van de Parlementaire Assemblee van de NAVO, Hugh Bayley, een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer. Hij sprak met de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en met de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking.

Meer afbeeldingen

Het bezoek van de heer Bayley die werd vergezeld door de secretaris-generaal van de Parlementaire Assemblee van de NAVO, David Hobbs, stond in het teken van de voorbereiding van de assemblee die in november in Den Haag zal worden gehouden en door het Nederlandse parlement wordt georganiseerd. Honderden parlementariërs uit de NAVO-lidstaten zullen aan deze assemblee deelnemen.

De assemblee in Den Haag is de 60e bijeenkomst van de NAVO Parlementaire Assemblee die zal plaatsvinden. Tijdens het gesprek van de Voorzitters en in het gesprek met de commissie BDO is ook uitvoerig stilgestaan bij de huidige situatie in de Oekraïne en het standpunt dat de Parlementaire Assemblee van de NAVO daarin, met steun van de Nederlandse parlementaire delegatie, heeft ingenomen.

Hugh Bayley is sinds 1992 lid van het Britse Lagerhuis. Hij was onder meer staatssecretaris van Volksgezondheid en minister van Sociale Zekerheid. Sinds 1997 is hij lid van de Parlementaire Assemblee van de NAVO. In november 2012 werd hij gekozen tot President van de 'NATO PA'. De heer Bayley had ook ontmoetingen de Voorzitter en leden van de Tweede Kamer.

Sociale media menu


Deel dit item:
Vooruit
Terug