Eerste Kamer neemt petitie FNV tegen bezuinigingen langdurige zorg in ontvangstDe FNV heeft dinsdag met enkele honderden zorgmedewerkers voorafgaand aan het debat over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2015 een petitie aangeboden aan de leden van de commissie voor VWS in de Eerste Kamer tegen de bezuinigingen op de langdurige zorg. Voorzitter Heerts van de FNV en voorzitter Van Brenk van AbvaKabo spraken de woordvoerders van de diverse partijen toe. In de petitie stelt de FNV dat de richting van de ontwikkeling dat mensen langer thuis wonen “misschien nog te volgen is, maar dat het kabinet te veel te snel wil.” De bezuinigingen die gepaard gaan met de verschuiving van thuiszorg naar gemeenten zijn volgens de bond ook te fors. De bond bepleitte bij de senatoren dat langdurige zorg een verzekerd recht blijft en dat de invoering van de Wmo een jaar wordt uitgesteld.

Grotere versie foto

De Eerste Kamer debatteert maandag 7 juli 2014 en dinsdag 8 juli 2014 over het wetsvoorstel. Na afloop van het debat op 8 juli zal er hoofdelijk over het wetsvoorstel worden gestemd. 


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 8 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
(c) Peter Kranendonk
Afbeelding 1 - (c) Peter Kranendonk