Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Eerste Kamervoorzitter Broekers-Knol: “Wij moeten pal staan voor de democratische rechtsstaat”13 januari 2015

Het weerwoord op brute gewelddadigheden als vorige week in Parijs plaatsvonden, kan alleen maar zijn dat wij zorgen dat wij pal blijven staan voor onze rechtsstaat, dat wij aan die rechtsstaat blijven werken en dat wij niet in een spiraal van geweld, agressie en rechteloosheid worden meegezogen. Zo stelde de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, vandaag in haar toespraak tijdens de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Broekers-Knol: “Om samen in vrijheid te kunnen leven, hebben wij de verantwoordelijkheid om een ieders eigenheid te respecteren en te tolereren.”

De Eerste Kamervoorzitter refereerde onder andere aan de vieringen van 200 jaar Koninkrijk, 200 jaar Grondwet en 200 jaar Staten-Generaal. Broekers-Knol: “In al die eeuwen hebben onze staatsrechtelijke instellingen zich steeds aangepast aan de geest en aan de eisen van de tijd. In verandering schuilt kracht, mits de basisprincipes van onze rechtsstaat, van onze parlementaire democratie en van onze constitutionele monarchie overeind blijven.“

Zij noemde ook de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer, en stond stil bij de verschillende decentralisaties die dit jaar worden uitgevoerd. In haar toespraak complimenteerde de Kamervoorzitter Koning Willem-Alexander met het enthousiasme, de deskundigheid en de inzet waarmee hij zijn taak verricht.

Sociale media menu


Deel dit item: