Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Senatoren Flierman en Backer kandidaat voor functies van Eerste en Tweede Ondervoorzitter26 juni 2015

Senator Flierman (CDA) stelt zich kandidaat voor de functie van Eerste Ondervoorzitter van de Eerste Kamer. Senator Backer (D66) stelt zich kandidaat voor de functie van Tweede Ondervoorzitter. De Griffier van de Eerste Kamer maakte dit op vrijdag 26 juni bekend na het sluiten van de termijn voor de kandidaatstelling. Voor beide functies zijn geen andere kandidaten.

De verkiezing voor de functies van Eerste en Tweede Ondervoorzitter vindt plaats op dinsdag 30 juni 2015. De twee functies zijn vacant sinds de installatie van de nieuw gekozen Eerste Kamer op 9 juni 2015. De verkiezing van de twee ondervoorzitters vindt regulier plaats na de verkiezing van de Kamervoorzitter. Op 23 juni koos de Eerste Kamer VVD-senator Ankie Broekers-Knol tot haar Voorzitter.

Anne Flierman (1955) is sinds 2009 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. De heer Flierman is voorzitter van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Tot 1 mei 2013 was hij voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Joris Backer (1953) is sinds 2011 lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Hij is sinds juni 2012 zelfstandig adviseur in juridische en publiek/private vraagstukken. Daarvoor was hij onder meer Director Corporate Legal bij Schiphol en vice-president van Shell Rusland.

Als de Eerste Kamer op 30 juni de beide Ondervoorzitters heeft gekozen, is de Huishoudelijke Commissie van de Kamer compleet. De Ondervoorzitters nemen ook deel aan de vergadering van het College van Senioren.

Sociale media menu


Deel dit item: