Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Transatlantic Legislators’ Dialogue bezoekt Nederlands parlement28 juni 2016

Op maandag 27 juni bezocht de Transatlantic Legislators' Dialogue (TLD) het Nederlandse parlement. Tijdens het bezoek werden de leden van de TLD toegesproken door eerste ondervoorzitter van de Tweede Kamer Ton Elias en door de Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol. Beiden blikten kort terug op de parlementaire dimensie van het Nederlands EU-voorzitterschap.

Het programma bestond daarnaast uit drie werksessies waaraan leden van de Eerste en Tweede Kamer deelnamen. De TLD is een interparlementaire vriendschapsgroep tussen het Europees Parlement en het Congres van de Verenigde Staten. De TLD komt twee maal per jaar bijeen; afwisselend in de Verenigde Staten en de Europese lidstaat die op dat moment het roulerend voorzitterschap van de EU bekleedt.

De eerste werksessie stond in het teken van counter-terrorisme, cyber veiligheid en radicalisering. Sessie twee werd gewijd aan buitenlandse politiek, waar de Brexit centraal gespreksonderwerp was. De derde sessie focuste ten slotte op handel, en TTIP in het bijzonder. Afsluitend werd er een gezamenlijk standpunt getekend en blikte men vooruit op de eerstvolgende TLD bijeenkomst in Washington D.C.

Sociale media menu


Deel dit item: