Deskundigenbijeenkomst donorregistratie op 6 juniOp dinsdagochtend 6 juni 2017 houdt de Eerste Kamer voor de tweede maal een deskundigenbijeenkomst over het initiatiefvoorstel-Pia Dijkstra over het opnemen van een actief donorregistratiesysteem. Met dit wetsvoorstel wordt het bestaande beslissysteem voor donorregistratie gewijzigd; het toestemmingssysteem wordt vervangen door een systeem van Actieve Donor Registratie.

Doel van de deskundigenbijeenkomst is om breed inzicht te verkrijgen in de systematiek van de Actieve Donor Registratie. Zowel het ethische als het juridische perspectief komen aan bod. Ook wordt er gekeken naar de effectiviteit van de systematiek.

De deskundigenbijeenkomst start om 09:30 uur en zal rond 12:05 uur zijn afgelopen. De bijeenkomst is via de livestream van de Eerste Kamer te volgen. Ook wordt er na afloop een woordelijk verslag gepubliceerd.


Video van de deskundigenbijeenkomst 6 juni 2017

De eerste deskundigenbijeenkomst over dit wetsvoorstel vond plaats op 23 mei 2017. In die bijeenkomst stond het perspectief van betrokkenen en het medisch perspectief centraal.


Video van de deskundigenbijeenkomst 23 mei 2017


Deel dit item: