Deskundigenbijeenkomst wetsvoorstellen vastleggen kentekengegevens en computercriminaliteitDe Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie houdt dinsdag 20 juni 2017 van 9.00 uur tot 12.15 uur een deskundigenbijeenkomst over de wetsvoorstellen Vastleggen en bewaren kentekengegevens door politie (33542) en Computercriminaliteit III (34372). In de bijeenkomst komen achtereenvolgens drie thema's aan de orde, te weten:

  • noodzaak en belang van de voorgestelde wetgeving
  • te respecteren privcaywetgeving, databescherming en Europees kader, en
  • uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid.

Het wetsvoorstel Vastleggen en bewaren kentekengegevens door de politie (EK, A) is op 8 november 2016 aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel Computercriminaliteit III  (EK, A) is op 20 december 2016 aangenomen door Tweede Kamer. De Eerste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie (V&J) bespreekt op 20 juni 2017 na de deskundigenbijeenkomst de wijze van verdere behandeling van de beide wetsvoorstellen.

De deskundigenbijeenkomst wordt gehouden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer en is openbaar en via de livestream te volgen. Het aantal plaatsen op de publieke tribune van de Eerste Kamer is beperkt. Reservering is niet mogelijk. Van de bijeenkomst zal een woordelijk verslag worden gemaakt.

Het volledige programma van de deskundigenbijeenkomstPDF-document.

Update bericht d.d. 20 juni 2017: bekijk hieronder de video van de deskundigenbijeenkomst.


Deskundigenbijeenkomst 20 juni 2017 


Deel dit item: