Eerste Kamer op dinsdag 3 oktober 2017



De plenaire vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 3 oktober duurt van 13.30 uur tot 13.55 uur. Er staat geen debat over een wetsvoorstel op de agenda. Wel vinden er stemmingen plaats en wordt oud-senator Wim Vergeer herdacht. Dinsdagochtend houdt de commissie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking vanaf 9 uur een deskundigenbijeenkomst over het wetsvoorstel zorgplicht kinderarbeid.

Herdenking oud-senator Vergeer

Aan het begin van de plenaire vergadering wordt stilgestaan bij het overlijden op 28 juni 2017 van oud-senator Wim Vergeer. Hij was van 11 mei 1971 tot 17 juli 1979 lid van de CDA-fractie van de Eerste Kamer.

Stemming wetsvoorstel verlengen naturalisatietermijnen

De Eerste Kamer stemt over het op 26 september behandelde wetsvoorstel om de termijn vanaf waar naturalisatie kan worden aangevraagd te verlengen van vijf naar zeven jaar

Hierbij wordt ook gestemd over de motie van het lid Strik (GroenLinks) over de integratie van vluchtelingen.

Hamerstukken

Verder staan vijf hamerstukken op de agenda, namelijk over:

Vastleggen en bewaren kentekengegevens

Verdrag tussen Nederland en Duitsland over territoriale wateren

Opnemen aantal nieuwe beroepen in de Wet BIG

Invoeren associate degree-opleiding

Implementatie Verdrag wrakopruiming (onder voorbehoud)

Deskundigenbijeenkomst zorgplicht kinderarbeid

De Eerste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) houdt dinsdagmorgen van 9 tot 11.30 uur in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer een deskundigenbijeenkomst over kinderarbeid. Hierin worden vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en wetenschap, overheid en adviesorganen gehoord.

Aanleiding is het initiatiefwetsvoorstel-Kuiken (PvdA) over een zorgplicht kinderarbeid (34.506). Het voorstel is op 7 februari 2017 aangenomen door de Tweede Kamer en ligt thans ter behandeling voor in de Eerste Kamer.

Meer informatie: Deskundigenbijeenkomst over kinderarbeid in Eerste Kamer


Deel dit item: