Chinese delegatie bezoekt Eerste Kamer



Een Chinese delegatie heeft op donderdag 25 januari 2018 een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer. De delegatie werd ontvangen door de Eerste Ondervoorzitter van de Eerste Kamer, de heer Anne Flierman.

De Chinese delegatie stond onder leiding van mevrouw LI Xiaoxin, het hoofd van het Organisatiedepartement van de Communistische Partij van China. Het Organisatiedepartement is binnen China verantwoordelijk voor de aanstelling van de ruim 70 miljoen partijfunctionarissen in het land. Het departement zorgt bovendien voor opleiding en training en signaleert de functionarissen die geschikt zijn voor hogere functies, alsmede de potentiële toekomstige leiders van de Communistische Partij.

Anne Flierman gaf tijdens het gesprek uitleg over het Nederlandse politieke systeem en de functie van de Senaat hierin. Daarnaast werd gesproken over de bilaterale relatie tussen Nederland en China, die zich op diverse terreinen sterk heeft ontwikkeld. Mevrouw LI deed op haar beurt uitgebreid verslag van de politieke ontwikkelingen in China, voornamelijk in het licht van het 19e Partijcongres van de Communistische Partij dat plaatsvond in oktober 2017.


Deel dit item: