Plenaire vergadering Beneluxparlement14 juni 2018

Het Beneluxparlement vergadert op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni onder Nederlands voorzitterschap in de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag.

Voorzitter Andre Postema van het Beneluxparlement tijdens de vergadering in maart 2018
Meer afbeeldingen

Vrijdagmiddag vindt een actualiteitsdebat plaats over de gevolgen van de Brexit voor de Benelux. Verder vergadert het parlement over aanbevelingen met betrekking tot: de bevordering van vrachtvervoer per spoor, weesgeneesmiddelen, zelfrijdende auto's en politiesamenwerking en drugs. Het is de bedoeling dat het Benelux-parlement deze aanbevelingen zaterdag 16 juni in een plenaire sessie vaststelt.

Tevens worden vrijdagmiddag 15 juni in de Oude Zaal van de Tweede Kamer de Benelux Awards en de Benelux Prijzen uitgereikt. De Benelux Awards gaan naar mensen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de versterking van de politieke samenwerking tussen de Beneluxlanden: België, Nederland en Luxemburg. De Benelux Prijs wordt door het Beneluxparlement uitgereikt aan personen, instellingen of ondernemingen die aan de Beneluxlanden buitengewone diensten hebben bewezen op wetenschappelijk, sociocultureel of sportief vlak en daarvoor een bijzondere bijdrage leveren aan de internationale uitstraling van de drie landen.

Het Beneluxparlement adviseert de regeringen van België, Nederland en Luxemburg over de grensoverschrijdende samenwerking. Het is ook een proeftuin voor meer Europese integratie. Het parlement bestaat uit 49 leden van de verschillende parlementen en deelstaatparlementen van de betrokken landen. Het telt 21 Belgische, 21 Nederlandse en 7 Luxemburgse leden. Voorzitter voor 2017 en 2018 is het Nederlandse Eerste Kamerlid André Postema (PvdA).

Voor het programma en meer informatie over het Beneluxparlement, klik hier.

Sociale media menu


Deel dit item:
Voorzitter Andre Postema van het Beneluxparlement tijdens de vergadering in maart 2018
Voorzitter Andre Postema van het Beneluxparlement tijdens de vergadering in maart 2018