‘Wereld gaat er weer complexer uitzien’15 januari 2019

Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol sprak dinsdag 15 januari tijdens de traditionele nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol
Meer afbeeldingen

In haar toespraak reageerde zij op de stemming over de Brexit-deal: "Alle signalen wijzen er op dat de wereld er vandaag weer complexer gaat uitzien. De uitslag van de stemming over de Brexit-deal in het Britse Lagerhuis heeft grote gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk zelf, voor de Europese Unie als geheel en zeer zeker ook voor Nederland. B-day 29 maart komt met rasse schreden dichterbij. Er is nog veel onzeker, ook wat dit zal betekenen voor ons land," aldus Broekers-Knol.

Vooruitkijkend naar de verschillende verkiezingen die in maart en mei plaatsvinden in het Koninkrijk en de Europese Unie zei zij: "Laten we erop inzetten zoveel mogelijk mensen te motiveren gebruik te maken van hun stemrecht. In onze parlementaire democratie zijn verkiezingen belangrijk voor mensen om directe invloed op het regeringsbeleid en de samenleving uit te oefenen. Aan dat recht mag niet worden getornd."

Over de betekenis van het Huis van Oranje-Nassau voor Nederland stelde Ankie Broekers-Knol: "Het Huis van Oranje-Nassau is een onmisbare, verbindende factor voor de Nederlandse samenleving. Mensen voelen zich door u gehoord en gezien, van jong tot oud, van de plaatsen Kleine Huisjes tot Hilvarenbeek. Het Caribisch deel van het Koninkrijk kan eveneens rekenen op uw onverminderde aandacht, en die van uw Huis."

Sociale media menu


Deel dit item:
Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol
Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol